Je bent hier: Home » Over de stichting » Stand van zaken in het weeshuis

Stand van zaken in het weeshuis

 

Momenteel wonen er 55 weeskinderen in het weeshuis en nog 27 kinderen in de arme omliggende dorpen bij familie die door armoede deze weeskinderen onmogelijk kunnen voorzien van de eerste levensbehoeften. Deze kinderen zijn geregistreerd door Social Welfare en worden ook door onze stichting en het weeshuis ondersteund in de vorm van: schooluniformen, schoolspullen, kleding, medische hulp en zo nodig van voeding.

Het weeshuis wordt geleid door de Ghanese directeur Mr. Daniel Payne. Daniel was voorheen leraar aan de basisschool van Egyam. Nu nog deels werkzaam bij de Regionala Schoolraad Ahanta West. Hij is gehuwd met Mary en samen hebben ze een zoontje Herman en dochtertje Celestina en wonen bij het weeshuis.

Daniel Payne

Daniel Payne

Personeel

De weeskinderen worden verzorgd door 2 huismoeders: Madame Augustina and Madame Florence. Samen met de twee kokkinnen zorgen ze dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Er zijn regelmatig Ghanese stagiaires aanwezig die helpen en hun ervaringen en kennis delen met het personeel en ondersteuning bieden waar nodig. We willen zoveel mogelijk respecteren dat de kinderen met de gewoontes van hun eigen cultuur en eigen mensen worden grootgebracht, dat blijkt het beste te werken.

‘s Nachts is er een bewaker (watchman) aanwezig op het weeshuis zodat de kinderen ook ‘s nachts veilig zijn.

Patience Selase Sakyi

Patience Selase Sakyi

Ook hebben wij voor de kinderen een “social worker” (maatschappelijk werker) in dienst: Patience Selase Sakyi, die de kinderen begeleidt en rapportages maakt met betrekking tot de emotionele en sociale ontwikkeling van de kinderen. Zij heeft contact met leerkrachten van de school over de prestaties van elk kind, voert gesprekken met de kinderen en overlegt bij problemen met Social Welfare en Daniel hoe een kind verder begeleid kan worden.