Deborah

Wat zijn we trots op onze sterke vechtster !
9 jaar geleden vonden we Deborah in een arm naburig dorp Kamfakrum, als zeer slechtziend weesmeisje, wonend in een hutje met haar oude oma.
Ondanks dat haar oma haar heeft afgeraden om naar school te gaan, ze kon toch immers niet goed zien, bleef ze blootsvoets elke dag 12 km lopen naar de school in Egyam.
Na overleg met Daniel Payne en haar oma hebben we haar het aanbod gedaan om van maandag tot vrijdag in het weeshuis te verblijven, zodat ze niet meer elke dag zo ver hoefde te lopen.
In het weekend zou ze haar oma in het dorp kunnen blijven bezoeken.
Met heel veel blijdschap en getoonde dankbaarheid werd ons aanbod door Deborah aangenomen.
De school was nu dichtbij en al spoedig bleek dat dit voor haar een meer dan welkome oplossing was. Deborah is een harde werkster en ze kon de tijd die ze niet voor de voettocht nodig had aan studie besteden.
Maar helaas werden haar ogen steeds slechter en kon ze de lessen eigenlijk niet meer volgen, hoe graag ze dat ook wilde.
Na wat zoeken vonden we een speciale school (internaat) voor slechtziende kinderen.
We zijn met haar naar Cape Cost gereden en een bezoek gebracht aan “Cape Cost School for the Blind and Deaf”.
Door de directeur werden haar schoolresultaten met bewondering bekeken en na wat tests mochten we Deborah brengen, inclusief een complete uitzet…..
De directeur vertelde ons dat als eerste taak het braille schrift geleerd moest worden, waar 2 jaar mee gemoeid zou zijn.
Deborah ging echter zo snel met deze opdracht aan de slag dat ze binnen een jaar haar braille diploma behaalde !
Daarna slaagde ze in sneltreinvaart voor haar middelbare school diploma.
Nu, na enkele jaren speciale PABO te hebben gevolgd, is ze binnenkort klaar om als lerares aan de blindenschool aan het werk te gaan !

Het doet ons zo ontzettend veel plezier om vast te stellen dat, mede door de hulp van onze geweldige donateurs, voor dit meisje een bijzondere toekomst is gecreëerd, waarin ze ook voor andere blinde kinderen een enorme steun zal zijn !

Deborah, dank je wel dat je ons vertrouwen in jouw doorzettingsvermogen hebt waar gemaakt.