Expeditie ? ….

Wij begonnen in september 2015 met een nieuw team met een vraagteken in onze naam.. Dit vraagteken stond er omdat we nog geen idee hadden voor welk doel we zouden gaan.De leerlingen zijn op zoek gegaan naar organisaties en hebben deze uitgenodigd om te komen presenteren over hun stichting.

Dit was mijn eerste kennismaking met Thea van den Bosch. Ik zag een vrouw met een passie en hartstocht voor ‘haar’ project, het weeshuis in Egyam. Deze eigenschappen hadden onze leerlingen ook opgemerkt en kozen ervoor om deze stichting te gaan helpen. Het vraagteken werd ingeruild voor Ghana en zo waren wij na de herfstvakantie klaar om als Expeditie Ghana ons in te zetten voor een maatschappelijk doel.

Ons team van 3e jaars leerlingen (8 meiden en 5 jongens) hebben zich een half jaar met bijna dezelfde passie als Thea ingezet om geld op te halen voor het Weeshuis.

weeshuis, expeditie Ghana Corlaer College Nijkerk april 2016.1

Helpen inpakken bij de Jumbo, een dineravond, loterij, vastenactie, sponsoren en het organiseren van een mountainbiketocht zijn maar enkele voorbeelden van de manieren waarop onze leerlingen geld hebben opgehaald.

Op 4 april 2016 was het moment daar om met ons team het weeshuis te gaan bezoeken en ons ook daar in te zitten voor het mooie project van Thea. In overleg met haar hebben we besloten om 8 nachten te verblijven in het weeshuis om zo een goed beeld te krijgen, ons nuttig te maken. Daniel Payne van het weeshuis bracht de zorg die hij voor de kinderen heeft, ook voor onze groep in de praktijk.

Een sport/ spel middag, een voetbalwedstrijd, schilderen, spullen uitdelen en samen eten en dansen waren een aantal activiteiten die de leerlingen in het weeshuis hebben gedaan. Daarnaast is de groep onder andere bij de bisschop geweest, spullen op scholen en medische posten gebracht en lesgegeven op school. Naast al deze activiteiten hebben onze leerlingen ook een stuk van het Ghanese leven mee kunnen krijgen en mogen genieten van de natuur/cultuur.

Deze reis heeft ontzettend veel indruk gemaakt.

Deze reis heeft ontzettend veel indruk gemaakt. De goede zorgen voor de kinderen in het weeshuis en een positieve toekomst die ze door de stichting kunnen krijgen, deden mij erg goed. Daarnaast hebben onze kinderen hen leuke activiteiten en kennis bezorgd en de weeskinderen een steun gegeven door 8 nachten bij hen te slapen.

Onze kinderen hebben dit schooljaar door hun deelname aan de expeditie een enorme groei doorgemaakt. Bijvoorbeeld op het gebied van ondernemen, presenteren, teamwork, zelfstandigheid  en verantwoordelijkheid. Maar door de reis zijn zij ook als persoon gegroeid en hebben zij ervaren hoe het leven in een ontwikkelingsland kan zijn.
Ik ben als coach dankbaar voor deze mooie groep en ervaring en ben blij dat de leerlingen voor de stichting Weeshuis Egyam Ghana hebben gekozen.

In de maand juni 2016 zal er nog een cheque aan de stichting worden overhandigd, zodat de stichting ook de komende jaren fantastisch werk kan blijven doen.

Corlaer College Nijkerk. Friso Doornhof, coach Expeditie Ghanaweeshuis, expeditie Ghana Corlaer College Nijkerk april 2016.3weeshuis, expeditie Ghana Corlaer College Nijkerk april 2016.2