Vrouwenkoor Musica december 2012

Op 16 december j.l. bracht Vrouwenkoor Musica o.l.v. dirigent Elske te Lindert uit Dinxperlohaar kerstconcert ten gehore, welke tevens in het teken stond van Stichting WeeshuisEgyam.Dankzij gulle sponsoren was het mogelijk de gehele opbrengst toe te laten komen aan het Weeshuis.
In de sfeervol aangeklede Dorpskerk op de Markt in Dinxperlo konden de luisteraarsgenieten van de prachtige Latijns gezongen kerstmis “Puer natus est”van de Belgischecomponist François-August Gevaert.(19e eeuw), begeleid door orgelspel van organist WimRuessink uit Winterswijk.
Na het openingswoord van voorzitster Maria Bolwerk die alle luisteraars van harte welkomheette, was het woord aan de secretaris Henriëtte van Velden van Stichting Weeshuis EgyamGhana, die aan de hand van beamerbeelden een korte toelichting gaf op het werk van destichting.Enkele kerstliederen in het Engels en Frans en een intermezzo op piano en orgel gingenvooraf aan de prachtige mis.Met grote aandacht en voor een muisstil publiek bracht Musica met volle overgave ditmuzikale kunststuk ten gehore. Waarschijnlijk was dit de allereerste keer dat deze mis in Nederland is gezongen.Aan het einde van het concert kon Henriëtte van Velden meteen een cheque in ontvangstnemen met een bedrag van 1780 euro, wat ook door penningmeester Gerard Booms van destichting, die tevens aanwezig was, zeer werd gewaardeerd. Een verrassend einde dus.
Bij een zeer gezellige nazit onder het genot van een glaasje met alle aanwezigen in hetKerkelijk Centrum, werd er nog lang nagepraat over de succesvolle middag en de mooiemuziek.