Nieuwsbrief december 2017

Wat gaat de tijd snel voorbij !  In  2005 ontstonden de plannen om voor de weeskinderen van Egyam in Ghana een huis te gaan bouwen. Na vele overwonnen problemen en inspanningen van heel veel betrokkenen was het op 29 december 2007 dan zo ver dat er geopend en de kinderen verwelkomd konden worden.

Op 29 december 2017 functioneert ons weeshuis dus al weer 10 jaar en dat met succes.

Met ons allen mogen we trots en dankbaar zijn voor wat wij samen hebben bereikt. Vele kinderen hebben we in deze 10 jaar samen mogen helpen. Hoe zwak, kansloos en verwaarloosd ze bij ons binnen kwamen, zo sterk, gezond en standvastig de kinderen nu hebben kunnen worden. Ondertussen heeft menig kind inmiddels een studie gevolgd, een baan gevonden, het huis verlaten of is zelfstandig aan het werk.

De studerende jeugd doet zijn/haar uiterste best om voor zichzelf en voor Ghana een te verwachten zekere toekomst tegemoet te gaan. De lege plekken in ons “House of Hope” worden ingenomen door kinderen die dringend onderdak nodig hebben en zij worden opgenomen in samenwerking met Ghana’s Social Welfare.

Gelukkig dat wij hier een rol in kunnen spelen en deze kinderen een veilig en liefdevol thuis mogen bieden. In de voorbije 12 jaar hebben vele particulieren, scholen en bedrijven ons ondersteund om dit mooie project op te bouwen en te laten voortbestaan. Ook de voortdurende inzet van de vele vrijwilligers is van onschatbare waarde.

bekijk hier de volledige nieuwsbrief (pdf)  —  2017 Nieuwsbrief Egyam