Over de stichting

Waarom een weeshuis bouwen?

De stichting is een initiatief van Thea van den Bosch. Op uitnodiging van een Ghanese priester reisde zij in november 2004 naar Ghana.

Diep geraakt door de vreselijke armoede keerde zij terug. Veel kinderen sterven aan de meest eenvoudige ziektes als darminfecties, griep of longontsteking. Geld voor medicijnen of een operatie is er vaak niet. Ook aids en malaria eisen hun tol, waardoor soms hele gezinnen in korte tijd hun beide ouders verliezen. Voor deze kinderen is er vaak weinig of geen verzorging. Het is onmogelijk voor de toch al arme familieleden deze kinderen de nodige zorg te geven, waardoor er veel kinderen zonder goede verzorging op straat leven, met alle gevaren (verkrachting, prostitutie) van dien.

Terug in Nederland bleef ze in gedachten bij deze arme kinderen. Hoe goed is ons leven hier terwijl een paar duizend kilometer verder zoveel kinderleed bestaat. Samen met een aantal vrienden is de stichting ‘ Weeshuis Egyam Ghana’  opgericht en zijn we begonnen met het inzamelen van geld.

We hebben gelukkig al veel giften binnengekregen en willen middels deze website u op de hoogte stellen van wat er met het geld gebeurt. Wij kunnen in ieder geval garanderen dat het geld allemaal ook daadwerkelijk bij de kinderen terecht komt.

Feiten in Ghana (bron: Simavi.nl

  • Zuigelingensterfte: 68 per 100 inwoners
  • Moedersterfte: 560 per 100.000 vrouwen
  • Levensverwachting (M/V): 58,7 / 59,5
  • Aantal vrouwen in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar die moeder worden: 56 per 100 vrouwen
  • Aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater: stedelijk 10%, platteland 29%
  • Aantal mensen zonder toegang tot sanitaire voorzieningen: stedelijk 16%, landelijk 60%