STICHTING TERBORG PROMOTIE EN STUDENTEN ISALA ACTIEF VOOR GHANA

 

DSC05952

Op woensdag 18 december is er op het Isala in Silvolde een cheque t.w.v. €650,00 overhandigd door enkele leerlingen en de Stichting Terborg Promotie aan de stichting ‘weeshuis Egyam Ghana’.

Dit bedrag  is door STP en een aantal leerlingen van het Almende College locatie Isala bijeengebracht tijdens het door de stichting georganiseerde “Moordspel”  (project M)o p zaterdag 14 september. De stichting had ‘Project M’  georganiseerd in het centrum van Terborg, waarbij de deelnemers aan konden schuiven voor een lunch in de katholieke  kerk in het centrum van Terborg. Ook deelnemers aan de Nationale Monumentendag en voorbijgangers waren van harte welkom. Ook werd door STP een ludieke veiling georganiseerd. Zowel de opbrengst van de lunch als die van de veiling zijn uiteindelijk aan het weeshuis gedoneerd.

De leerlingen van het Isala lieten zich van hun beste kant zien door enthousiast te helpen met het voorbereiden van de lunch en het vergezellen van de gasten naar de lunchtafels, die sfeervol opgesteld werden in de gangpaden van de kerk en rondom het altaar. De leerlingen hielpen mee in het kader van de maatschappelijke stage. De maatschappelijke stage is bedoeld om leerlingen te stimuleren zich belangeloos  in te zetten voor de maatschappij.

Er vonden heel wat gesprekken plaats tussen de deelnemers aan het moordspel en de deelnemers van de Open Monumentendag en passerende voorbijgangers, die deelnamen aan deze uitbundige lunch.

De opbrengst van deze lunch is bestemd voor de weeskinderen van: Stichting Weeshuis Egyam Ghana. Deze Achterhoekse stichting ondersteunt 55 weeskinderen in het door hun gebouwde weeshuis in Egyam en ook ca. zo’n 27 weeskinderen in de naburige arme dorpen. Gezien de sterk stijgende kosten in Ghana is financiële ondersteuning heel hard nodig voor voedsel, kleding en studie van de weeskinderen.

Momenteel is het plan om een bibliotheek te bouwen naast het weeshuis, om de kinderen te stimuleren meer te gaan lezen, waardoor het leerniveau van de kinderen verbeterd wordt en de kans op een goede studie groter is om zodoende in de toekomst in hun eigen behoefte te kunnen voorzien. De stichting is ANBI geregistreerd, d.w.z. dat de giften fiscaal aftrekbaar zijn.

De cheque werd uitgereikt door Els Bakker, bestuurslid van de Stichting Terborg Promotie, aan Henriëtte van Velden (secretaris van de stichting) in aanwezigheid van de locatiedirecteur van het Isala dhr. Ron Hartman.

 

 

promotie

DSC05955

DSC05919