UITNODIGING KERSTCONCERT 16 DECEMBER 2012 IN DINXPERLO

Musica zingt voor Egyam

Kerstconcert Vrouwenkoor Musica

Vrouwenkoor Musica uit Dinxperlo geeft op zondagmiddag16 december een kerstconcert  `Puer Natus Est`, in de Dorpskerk te Dinxperlo.

Onder leiding van dirigent Elske te Lindert en met orgelbegeleiding van de Winterswijkse organist Wim Ruessink, zal naast enkele sfeervolle Engelse en Franse kerstliederen de Grande Messe de Noël van de Belgische componist Francois Auguste Gevaert (19e eeuw) ten gehore worden gebracht.

Deze Mis is een werk dat Gevaert aan het eind van zijn leven componeerde. Een jaar voor zijn dood werd het voor het eerst uitgevoerd. Het heeft het karakter van een sereen testament, de laatste boodschap van een wijze humanist die met een voor die tijd unieke wetenschappelijke grondigheid het hele westerse muzikale erfgoed had bestudeerd, van de oude Grieken tot Wagner. De precisie van het contrapunt uit de renaissance en barok wordt in dit stuk op geniale wijze gecombineerd met de prachtige Wagneriaanse klanken uit de romantiek. Geen noot te veel, geen noot te weinig.

Deze Gregoriaanse Mis is in Nederland vrij onbekend, maar zeer het beluisteren waard.

Het geheel fascineert door grote harmonie en indrukwekkende akkoorden.

Het boeiende orgelwerk completeert de Mis in haar schoonheid.

De opbrengst van het concert komt ten goede van Stichting Weeshuis Egyam Ghana.

Aanvang 15.00 uur, entree 10,00 euro.

Na afloop staat er een drankje voor alle luisteraars klaar in het Kerkelijk Centrum.

Egyam ligt ons na aan het hart en Vrouwenkoor Musica ondersteunt ook Isaac met zijn opleiding om zodoende een toekomst op te kunnen bouwen. Wij geven niet alleen voor Isaac dit concert, maar natuurlijk ook voor alle andere kinderen van het weeshuis die wij met dit concert kunnen ondersteunen en mede daardoor een warm huis, gezondheid en een toekomst kunnen bieden.

Is dat geen mooie kerstgedachte?

Wij willen u dan ook hartelijk uitnodigen om samen met ons het goede werk van de stichting te ondersteunen.

Voor kaartreservering of vragen kunt u een mail sturen naar vrouwenkoor.musica@gmail.com

www.vrouwenkoor-musica.nl